Update

2017-10-23 07:11:00 Baby | Kommentarer (5)
(null)

Torsdagen förra veckan åkte vi för att kolla flödet i navelsträngen, som vi gjort två gånger i veckan. Den här dagen hade vi dock lyckats åka in på fel dag men de klämde in oss ändå. 

(null)

Vi tyckte att det tog ovanligt lång tid att få träffa läkaren. Vi väntade säkert 3 timmar och trodde ett tag att de hade glömt bort oss... 

(null)

Men de hade de inte.. För flödet hade blivit sämre och de tyckte att jag skulle läggas in för observation på special-bb.

(null)

Och där var jag och Linus (som dock åkte hem på kvällarna, eftersom vi bor 10 minuter från sjukhuset). Mina dagar bestod av ctg och blodtrycksmätning var tredje timma, vila och mat.. typ.

(null)

På söndagen skulle de ta om mitt flöde men de sa till oss att vi ska vara beredda på att bebis kommer att komma inom de närmaste dagarna, men eftersom jag fortfarande mådde så pass bra så tänkte vi att det säkert kommer dröja någon vecka eller två eller vi trodde nog faktiskt att jag skulle få åka hem till och med...

(null)

Men på söndagen tyckte personalen att ctg:et (som mäter bebisens hjärtslag) hade för många avbrott. Flödesmätningen visade också på ett försämring, flöde på 0 är normalt och 4 är backflöde. Mitt flöde hade på några dagar gått från 1 till 2 till 3, vilket var oroväckande. Ja så pass att ett kejsarsnitt planerades in sex timmar senare samma dag. Egentligen ville dem göra det tidigare men jag hade precis ätit en macka innan flödesmätningen och man får inte äta på sex timmar innan snittet.

16.30 rullades jag ner till operation. Jag fick ryggmärgsbedövning och Linus skulle sitta vid mitt huvud när de tog ut henne, men tyvärr tog inte bedövningen och istället fick de snabbt söva mig istället och Linus fick gå in i ett annat rum under tiden.

(null)

Klockan 17.30 föddes våran vackra flicka. 1160 gram vägde hon och var 38 cm lång. Jag blev upprullad till IVA där hon låg och fick träffa henne för första gången så fort jag hade vaknat, jag fick också ha henne på mitt bröst och det var så overkligt att det var hon som hade sparkat där inne i magen hela tiden. Men både jag och Linus är så lyckliga och våran lilla Joline mår jättebra. Dock kommer hon få stanna på sjukhuset tills hon gått upp lite mer i vikt, men innan jul kommer hon få komma hem och vi längtar så mycket.

Jag ville bara göra en snabb uppdatering (från mobilen) av läget så ni förstår varför jag inte uppdaterar bloggen just nu. Jag uppdaterar min story på Instagram varje dag, men är på sjukhuset ca 10 timmar om dagen och vill bara njuta av att vara med min underbara dotter.

Hoppas ni alla mår bra!


Nu är vi på BB

2017-10-13 07:33:51 Gravid ♥ | Kommentarer (2)

Nu är vi inlagda på BB. Jag har ingen dator med mig så följ mig på Instagram (by.anni) där jag uppdaterar min story så ofta jag kan.
Min lördag

2017-10-10 10:44:49 Gravid ♥ | Kommentarer (2)
Bilder från min story på Instagram

Hej finisar,

I lördags kväll hamnade jag på förlossningen, som ni som följer mig på Instagram kanske såg, jag tänkte att jag skulle berätta vad det var som hände.

Linus fyllde år och vi skulle ha folk hemma, precis innan alla kom började jag må riktigt illa (och spydde väldigt mycket, TMI...) men alla var ju ändå påväg och jag ville inte förstöra hans födelsedag. Medan alla var här kände jag hur jag fick väldigt ont i huvudet och jag kunde inte riktigt koncentrera mig på vad någon sa, men ändå försökte jag hålla skenet uppe. Började plocka av bordet när alla hade fikat klart men var tvungen att gå och lägga mig i sängen efter ett tag. Då märkte jag hur synen på mitt ena öga började flimra ordentligt, jag försökte knappa på telefonen men jag såg inte texten. Linus ringde därför förlossningen och eftersom dem såg i min journal att jag har högt blodtryck så misstänkte dem havandeskapsförgiftning och ville att jag skulle åka in direkt.
 
På vägen dit var jag så förvirrad, för det första så gick jag av vid fel våning här hemma och jag märkte det inte ens, jag visste knappt vart jag var och kunde knappt bilda en mening. Jag har vaga minnen av att dem tar emot mig på förlossningen, pratar med mig och jag försöker svara men att jag inte är helt säker på vad jag säger och efteråt har Linus berättat att jag pratade osammanhängande och vid ett tillfälle ska jag ha frågat om jag fått en bedövningsspruta i ansiktet för jag kunde inte känna mitt ansikte, riktigt otäckt. Det visade sig att mitt blodtryck var 170/100, vilket är väldigt högt men jag har ingen äggvita i urinen vilket avskriver havandeskapsförgiftning. Det kommer också en neurolog och kollar på mig, men han hittar inte heller något fel. Bebisen i magen sparkar på och hennes puls är bra och efter ett par timmar på sjukhuset och efter att ha fått medicin börjar jag må bättre också. Läkaren vill behålla mig över natten för observation men eftersom jag bor så nära sjukhuset och mår bättre så väljer jag att åka hem.

Dagen efter när jag vaknade mådde jag bra igen, jag åkte in till sjukhuset och tog mitt blodtryck, som visade sig vara lägre. Jag fick ingen riktig förklaring på varför jag började må så dåligt, men förmodligen var det för att mitt blodtryck gick upp så mycket i kombination med allt annat omkring. Jag måste nog helt enkelt ta det lite lugnare dem här veckorna som är kvar av graviditeten.

Hoppas ni mår bra!


Check!

2017-10-05 19:17:00 Anni shoppar | Kommentarer (1)

Och äntligen hittade jag en skötväska som jag gillar och som passar bra till vagnen! Otippat att jag skulle köpa en svart kanske, men vagnen är ju mörkgrå med svarta/ silvriga detaljer så tror att det blir snyggast med svart till. Den kommer från märket Storksak. Köpte en jättefin åkpåse också men fick meddelande igår om att den var slut i lagret och den verkar inte finnas kvar nånstans, så jakten på det går vidare... Vill ha en som är i fårskinn och i en ljus färg, vet ni någon får ni gärna tipsa mig!

Förresten så uppdaterar jag min story på Instagram ganska mycket nu, lägg till mig på by.anni om ni vill följa mig : )


Prematur?

2017-10-03 12:29:02 Baby | Kommentarer (2)
 
 
Så mycket fint hos Livly 

Jag och Linus gjorde en lista där vi svarade på frågor om lillan häromdagen, bland annat var en av frågorna när vi trodde att hon skulle komma. Jag har hela tiden tänkt att hon kommer komma i början av januari, eftersom jag själv var två veckor sen men efter idag är jag osäker. Jag ska lägga upp listan här i bloggen på fredag när vi går in i ny vecka : )

Idag var vi på tillväxtultraljud eftersom jag har haft högt blodtryck hela graviditeten, de mätte henne och kollade också flödet i navelsträngen. Det visade sig att hon är ca 20% för liten och flödet i navelsträngen var anstängt, vilket innebär att hon inte får tillräckligt med näring från moderkakan. Jag fick därför kortison idag (och ska få imorgon) för att hennes lungor ska utvecklas snabbare och det finns en risk att de kommer behöva ta ut henne tidigare.

Första bilden på våran lilla tjej (kub vecka 14)

Vi fick se att hon fortfarande ligger i säte, vilket bekräftar det jag trott hela tiden eftersom jag bara känt hennes sparkar långt ner. Härtat tickade på som det skulle och ctg:et (som mäter bebisens puls?) såg bra ut, vilket var skönt. Vi kommer gå på ultraljud för att kolla till henne två gånger i veckan nu och det känns så bra att dem har koll på henne.

Men det känns som att vi kommer behöva skynda på processen lite nu, bygga ihop sängen, hämta vagnen, beställa det som vi har kvar och kanske till och med packa bb-väskan redan. Kanske blir det en oktober/ november-bebis för oss istället för december?


RSS 2.0